Harting

 

Robustne in zanesljive konektorske povezave so en izmed osnovnih gradnikov v svetu tehnologije, HARTING je sinonim za omenjene lastnosti. Njegov glavni segment so industrijski konektorji, prisoten je pa tudi v svetu tiskanih vezij. Har-flex je serija signalnih konektorjev proizvajalca HARTING. Omenjena serija je uvrščena v segment Device Connectivity. Ponuja veliko fleksibilnost priklopov v aplikaciji. Omogoča sledeče izvedbe priklopa: Cable-to-Board(1), Mother-to-Daugthercard(2), Extender-card(3) in Mezzanine(4).

kombinacije

HARTING je razvil modularni koncept orodja za izdelavo konektorjev. Modularnost jim omogoča enostavno izdelavo Har-flex konektorjev z razponom pinov med 6 in 100 pini. Vmesni koraki so dvo-pinski. Na voljo je raster 1.27mm. Tokovna zmogljivost je omejena z maksimalno temperaturo katero prenesejo kontakti in terminali. Delovni tok po standardu IEC 60512 je sledeči: 6pin = 1,2A; 32pin = 0.8A, 68pin = 0,75A... Razvidno je, da s številom pinov upada tokovna zmogljivost. Delovna temperatura samih konektorjev je od -55°C do +125°C.

razponderating


Kombinacija Mezzanine - tiskana vezja so med sabo vzporedna, med njima je pa Har-flex povezava. Konektorji so na voljo v različnih višinah. Z različno kombinacijo lahko dosežemo razdaljo med 8.0mm in 13.8mm. Za daljše razdalje pa je na voljo Cable-to-board rešitev. HARTING ponuja predhodno narejene kabelske sklope s Har-flex konektorji. Kabelski sklopi so na voljo v različnih dolžinah.


višinerazpon

 

Stranska pritrdila zagotavljajo robustnost in dobro absorbirajo mehanski stres. Har-flex je primeren za strojno polaganje "pick and place". Pakirani so v traku (tape and reel). Temperaturno odporni material zagotovi zanesljivo spajkanje v reflow procesu.

spajk

 

 

 

PA,4.10.2016