tdk logo

de3scription

Brezžično polnjenje elektronskih naprav obstaja že nekaj časa, toda tehnologija je zelo napredovala v zadnjem obdobju. Podjetje TDK je v svoj prodajni program dodal tudi tuljave za brezžično polnjenje t.i. Wireless charging coils. To dokazuje, da je TDK v koraku s časom in se prilagaja trendu elektronskih naprav na svetovnem tržišču. TDK je že uveljavljen na področju kot so magnetne tehnologije. Brezžično polnjenje je metoda oddajanja energije preko zraka na električno napravo, katero želimo polniti. Tu se skriva princip induktivnega prenosa energije. 


Pri brezžičnem prenosu energije ne gre le za svobodo pri uporabi baterijskih naprav brez napajalnih kablov ampak počasi se spreminja tudi način dizajniranja naprav s strani proizvajalca - večja svoboda pri oblikovanju naprave. Odprava vtičnice npr. pri pametnih telefonih, predstavlja tanjše telefone, ki so lahko še bolj vodoteseni, kot telefoni ki so trenutno na tržišču. Posledično je tudi odporen na prah.

produkti

 

V sklopu sta vedno dve tuljavi, sprejemna (RX) in oddajna (TX). V osnovi sta tuljavi vgrajeni v dveh napravah, npr: brezžični polnilec in prenosna sprejemna naprava. Če želimo omogočiti brezžični prenos energije, se morata napravi nahajati v neposredni bližini. Priporočljiva uporaba je ena na vrhu druge. Izmenični tok v oddajni tuljavi ustvari magnetno polje, ki inducira napetost v sprejemno tuljavo. Ta napetost se potem porabi za polnjene naše sprejemne naprave.

txrx


TDK ponuja brezžične tuljave za pametne telefone in druge prenosne naprave. Njihove tuljave se ponašajo z zelo majhnimi dimenzijami, majhno težo in visoko odpornost proti mehanskem stresu. Zasnova tuljave dosega visoko učinkovitost prenosa moči in izpolnjuje zahteve standarda WPC Qi. To je standard za vmesnik, ki ga je razvil Wireless Power Consortium za induktivne električne prenose do razdalje 4cm.

lineup

(S klikom na zgornjo sliko, se vam prikaže celoten nabor brezžičnih tuljav katere ponuja TDK)




TDK PREDSTAVITEV:

(klik na sliko)

predstavitev



PA,12.10.2016