IC Elektronika je postala dobavitelj za mikrokrmilnike GENUINO.  Genuino je le tržno ime za mikrokrmilnike ARDUINO, ki se tržijo zunaj ZDA. Oba borda si delita iste komponente, karakteristike in kvaliteto izdelave. Razlika je le tržno ime za različna področja, torej Genuino = zunaj ZDA, Arduino = znotraj ZDA.

Genuino je mikrokrmilnik na matični plošči, ki je zasnovan tako, da bi bil postopek z uporabo elektronike v multidisciplinarnih projektih, bolj dostopen. Strojno opremo sestavljajo odprtokodna oblika plošče in 8-bitni mikrokontroler Atmel AVR ali 32-bitni Atmel ARM. Programska oprema je sestavljena iz standardnega programskega jezika, prevajalnika in zagonskega nalagalnika, ki se izvaja na mikrokrmilniku. Glavni namen je enostavna uporaba strojnega krmilnika, na katerega lahko priklopimo različne senzorje, servo motorčke ter še veliko drugih stvari.

Zasnova za omenjeni mikrokrmilnik je nastala leta 2005 v italijanskem mestu Ivree in predstavlja enega zgodnjih mejnikov v gibanju odprtokodne strojne opreme. Samo ime naj bi simboliziralo »močan prijatelj«.


Za spodnje produkte lahko pošljete povpraševanje na info@ic-elect.si

Za tehnično specifikacijo vnestie ime produkta v iskalnik na sledeči povezavi

          (klik na sliko)